HJC-Automatisering en automatische UI testen

U wilt uw website of software automatisch laten testen.

Met 10+ jaren ervaring op het gebied van automatische UI testen middels tools kan ik dit werk voor u uit handen nemen. U krijgt hierbij na een automatische test run duidelijke rapportage toegestuurd waaruit blijkt wat er mis is met de software. Ook op het gebied van “nightly runs” op uw locatie kan ik van dienst zijn.

Welke software is er zoal

Voor automatische test software zijn diverse pakketten in omloop van open source tot betaald.

Denk aan tools als Selenium welke gratis is en ook een prima stukje software is om de UI testen te automatiseren. Selenium werkt middels XPath om elementen op uw scherm te vinden. Selenium is een tool welke erg veel gebruikt wordt. Dit komt mede omdat het makkelijk uitwisselbaar is en ook integreerd in andere Test software pakketten.

Een voorbeeld van een betaald pakket, waar ik persoonlijk erg veel ervaring mee heb opgedaan in de afgelopen jaren is Ranorex Studio.

Wat is een UI

Een UI staat voor User Interface, of te wel het geen u op het scherm ziet om de software te bedienen/gebruiken. Dit kan gaan om een inlog scherm waar je de gegevens invoert om in te loggen maar ook om bijvoorbeeld een uitkomst van een bepaalde formule die getoond wordt.