Equinix neemt aantal activiteiten Digital Realty over

Tot op heden lijkt het nog onder de radar van de Nederlandse pers gebleven, terwijl het ook voor onze markt opmerkelijk nieuws is. Equinix, dat eerder dit jaar toestemming van de Europese Commissie kreeg de activiteiten van Telecity over te nemen onder voorwaarden, heeft op 1 augustus opnieuw een aankoop bekend gemaakt.

Opmerkelijk want Telecity mocht alleen worden overgenomen onder de voorwaarde dat er locaties zouden worden verkocht het marktaandeel van de combinatie in Amsterdam en Londen zou ander te groot zijn. In Parijs gelden schijnbaar andere regels, want voor €189.750.000 heeft het daar de “operations” van Digital Realty overnemen. Dat is klantenbestand, vastgoed en de faciliteiten – alles dus. Equinix was overigens al gebruiker van die ruimtes, maar krijgt door de overname zeggenschap over de overige ruimte (goed voor 1000 racks). Het Amerikaanse bedrijf claimt al 7 locaties in de regio Parijs te hebben voor 575 klanten, waaronder Google cloud als Softlayer.

Deze transactie zegt daarmee vooral iets over de omvang voor dit soort activiteiten in Frankrijk, het overdragen van ruimte voor 1.000 nieuwe racks in deze ene regio wordt niet als marktverstorend gezien.